De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Covid Safe Ticket

Tot nader order dient iedereen vanaf 12 jaar en 3 maanden een geldig (digitaal of geprint) Covid Safe Ticket (of Europees Digitaal Coronacertificaat) en een identiteitsbewijs met foto te kunnen voorleggen voor elke voorstelling in de Munt. Ook een mondmasker dragen blijft in de Munt verplicht.

 Wie komt in aanmerking voor een COVID SAFE TICKET?

U krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

 • U bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: in geval van volledige vaccinatie (1/1 voor Johnson&Johnson, 2/2 voor Moderna, Pfizer en AstraZeneca) is dit gedurende 270 dagen (9 maanden) geldig. Vanaf 1 maart 2022 zal deze geldigheidsduur verminderd worden tot 150 dagen (5 maanden). Na de boosterprik blijft het vaccinatiecertificaat onbeperkt geldig.
 • U hebt een herstelcertificaat: geldig vanaf de 12de dag na je positieve test tot 180 dagen erna, te tellen vanaf de dag waarop je positief getest werd. Vanaf 1 maart 2022 zal deze geldigheidsduur verminderd worden tot 150 dagen (5 maanden).
 • U hebt een testcertificaat: geldig ofwel 72 uur (in het geval van een PCR-test) ofwel 48 uur geldig (in het geval van een snelle antigeentest), te tellen vanaf het moment waarop de test afgenomen werd.
Hoe kan ik het Covid Safe Ticket aanvragen?

U heeft een Belgisch rijksregisternummer:

 • Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen hebt u ofwel uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
 • Een papieren versie van het CST (voor het vaccinatiecertificaat) kunt u op vraag ook per post toegestuurd krijgen. U moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Contacteer hiervoor de Helpdesk van de regio waar u gevaccineerd werd.
  • Vlaanderen: 078 78 78 50 (9 tot 19 uur op weekdagen) 
  • Brussel: 02 214 19 19 (9 tot 17.30 uur op weekdagen, 10 tot 17.30 uur in het weekend)
  • Duitstalige Gemeenschap: 0800 23 032 (9 tot 17 uur op weekdagen)
  • Franse Gemeenschap (Wallonië): 071 31 34 93 (9 tot 19 uur van maandag tot zaterdag)

U bent een inwoner van de Europese Unie:

Het Covid Safe Ticket is identiek aan het Europees Digitaal Coronacertificaat. Meer informatie vindt u hier.

U bent geen inwoner van de Europese Unie:
Inwoners van het Verenigd Koninkijk (uitgezonderd Schotland) kunnen gebruikmaken van hun NHS Covid Pass. Bent u inwoner van een ander land buiten de Europese Unie, contacteer dan Info-Coronavirus om een geldige QR-code te verkrijgen.

Hoe wordt het Covid Safe Ticket gecontroleerd?
 • De Covid-Safe-Ticket-controle gebeurt vòòr de ingang van de locatie.
 • Samen met de QR-code van het Covid Safe Ticket (digitaal op of papier) moet er ook een identiteitsbewijs met foto (ID-card, rijbewijs, MIVB-abonnement,...) worden getoond aan de steward van het controlepunt. Bij het scannen van uw CST op een evenement worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met de organisator of bewakingsfirma.
 • de controle van het toegangsticket gebeurt pas bij het binnengaan van de zaal
 • hou rekening met de extra controles en kom tijdig naar de locatie van de voorstelling.