De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Ali

Secundair onderwijs.

Niemand slaat voor zijn plezier op de vlucht. Ali is twaalf als hij uit Somalië vertrekt en de gevaarlijke reis van de Hoorn van Afrika tot hartje Europa aanvat. Hij moet een hele reeks landen, een woestijn en de Middellandse Zee doorkruisen, tussen honderden migranten die evenzeer op zoek zijn naar een betere toekomst. Onderweg smeedt hij in weerwil van de ontberingen vriendschappen, vindt hij naast verschrikking ook hoop. Wanneer hij in 2019 aankomt in station Brussel-Zuid is hij helemaal alleen, en geen woord Frans of Nederlands machtig. Hij is dan veertien...

Dit ongelooflijke verhaal overkwam Ali Abdi Omar. Componist en multimedia-artiest Grey Filastine en regisseur Ricard Soler Mallol bewerkten het tot een opera, in nauwe samenwerking met Ali zelf. Deze creatie reconstrueert met veel gevoel alle etappes van zijn reis. Een zintuiglijke ervaring waarin elektronische muziek, stem, snaar- en blaasinstrumenten, percussie en dans een aangrijpend eerbetoon brengen aan de veerkracht van een tiener die, zoals zovele lotgenoten, zijn familie en zijn thuis moest achterlaten om te overleven.

Een schoolvoorstelling bijwonen van deze opera, uitgevoerd in het Arabisch, Somalisch en Frans, biedt een uitzonderlijke kans om een hedendaagse operaproductie te ontdekken. Het behandelt de thema's migratie, vervreemding en verwelkoming vanuit een kritisch perspectief.

Praktische info:
INSCHRIJVING 1 fiche/klas
 
Doelgroep

Secundair onderwijs +14

Duur voorstelling

1u20

Prijs

10 € / zitplaats, inclusief inleiding van 1 lesuur

Datum

Schoolvoorstelling op
- 23 april om 14u in de KVS
- 26 april om 14u in de KVS

Met dank aan Engie