De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Die Walküre

Secundair en hoger onderwijs

Na de val van het doek in Das Rheingold met de heerschappij van de goden in het Walhalla, begint het tweede deel van Der Ring des Nibelungen met Siegmund, een krijger die een eenzame weg door de stormige aarde baant. In een verborgen hut ontmoet hij Sieglinde, een mooie maar ongelukkige vrouw. Een intense passie bloeit op tussen hen, maar een verborgen verleden komt snel naar boven en zal hun lot bepalen. De godin van het huwelijk eist dat Wotan de oude goddelijke codes met geweld handhaaft vanwege geschonden wetten. Wotan, innerlijk verscheurd, vertrouwt op zijn dochter Brünnhilde om dit te realiseren.

In Die Walküre, ‘eerste dag’ van Richard Wagners tetralogie, geeft regisseur Romeo Castellucci ons met krachtige beelden een inkijk in al deze sterke personages en in de liefde die hen drijft – in weerwil van de vloek van de ring. Muziekdirecteur Alain Altinoglu leidt het Symfonieorkest van de Munt met veel vuur door deze partituur en bezorgt u ook muzikaal de spannendste walkurenrit die u al hebt meegemaakt.

U kunt deze voorstelling op twee manieren bijwonen:

  • De voorgenerale repetitie op dinsdag 16 januari om 16.00 uur - €15 / zitplaats, inclusief een inleiding van 1 uur en 40 minuten.
  • Een publieke avondvoorstelling op de volgende data: 24/1, 31/1, 6/2 of 8/2 om 17.30 uur - €25 /zitplaats, inclusief een inleiding van 1 uur en 40 minuten.

De voorstelling, met inbegrip van twee pauzes van elk 40 minuten, heeft een totale duur van 5 uur en 10 minuten.

INSCHRIJVING 1 fiche/klas