MM Tickets is gesloten vanaf 6 juli tot en met 12 augustus.
Tickets en abonnementen kunnen tijdens deze periode nog steeds online gekocht worden.
De Munt wenst je een fijne en deugddoende zomer!

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Emmanuel Trenque

Koorleider

Emmanuel Trenque behaalde zijn hoger diploma koordirectie aan het Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Lyon en studeerde ook piano, begeleiding en zang aan het Conservatoire de Toulouse. In 2000 werd hij benoemd tot dirigent van het Ensemble Vocal de l’Institut de Musique Sacrée de Toulouse. In 2003 werd hij stagiair-repetitor bij het Atelier lyrique van de Opéra national de Paris. Het jaar daarop, in 2004, won hij de Bösendorferprijs (een onderscheiding voor de beste repetitor) op de International Hans Gabor Belvedere Singing Competition in Wenen.

In september 2005 werd hij koordirigent van de Opéra de Tours. Sinds 2009 werkt hij als koorcoördinator en assistent-dirigent vaak voor de Chorégies d’Orange. Als gastdirigent verzorgde hij zowel de voorbereiding als de leiding van de koren in het Théâtre des Champs- Élysées en de Opéra de Massy. In september 2015 werd Emmanuel Trenque de vaste koordirigent van de Opéra de Marseille. Daarnaast dirigeerde hij regelmatig operaproducties in het Théâtre de l’Odéon aldaar en concerten van het Orchestre Philharmonique de Marseille.

In 2022 maakte hij zijn debuut in de Munt als gast-koorleider voor Les Huguenots (Meyerbeer) en hij werd er benoemd tot vaste koorleider vanaf het seizoen 2023-24. Emmanuel Trenque ontving de eremedaille van de Sociétés Musicales et Chorales en is ridder in de Franse Ordre des Arts et des Lettres.