MM Tickets is gesloten op donderdag 26 en vrijdag 27 mei, maar flexibele abonnementen en tickets zijn op die dagen nog steeds te koop via deze website. Vanaf zaterdag 28 mei staan onze medewerkers terug tot uw beschikking.

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

© Baus

Opera

Les Huguenots

Giacomo Meyerbeer

Inleiding

Les Huguenots is tegelijk een historisch fresco en een intiem drama. De opera vertelt over de onmogelijke liefde tussen een katholieke vrouw en een protestantse man ten tijde van de godsdienstoorlogen die Frankrijk in de 16de eeuw in vuur en vlam zetten, met als dieptepunt de beruchte Bartholomeusnacht. In 2011 gooide de Munt hoge ogen met de vertolking van deze kolossale partituur vol dramatische contrasten, die een bijzondere relatie met de tijdsbeleving van de opvoering creëerde. Deze productie opende ook nog eens de deur naar de internationale herwaardering van de grand opéra, een muzikaal genre dat de 19de eeuw lange tijd domineerde. Meer dan tien jaar nadat zijn regie van de opera in première ging, laat regisseur Olivier Py een van zijn meest geroemde producties herleven met een nieuwe cast. Evelino Pidò, die in 2019 succes oogstte met onze productie van Robert le diable, leidt het Muntorkest.

Galerij

Galerij

Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingEVELINO PIDÒ RegieOLIVIER PYHerneming van de regie & ChoreografieDANIEL IZZO

Decor & kostuumsPIERRE-ANDRÉ WEITZ BelichtingBERTRAND KILLY KoorleiderEMMANUEL TRENQUE

Marguerite de ValoisLENNEKE RUITEN ValentineKARINE DESHAYES UrbainAMBROISINE BRÉ Raoul de NangisENEA SCALA Comte de Saint-BrisNICOLAS CAVALLIER Comte de NeversVITTORIO PRATO De RetzYOANN DUBRUQUE MarcelALEXANDER VINOGRADOV CosséPIERRE DERHET° TavannesVALENTIN THILL ThoréPATRICK BOLLEIRE MéruJEAN-LUC BALLESTRA Dame d’honneurBLANDINE COULON°° Bohémienne FIORELLA HINCAPIE Une coryphée & BohémienneMARGAUX DE VALENSART° Maurevert & 3e moineLUCA DALL’AMICO Bois-Rosé & 1er moineMAXIME MELNIK° Un moineEMMANUEL JUNK°° Un valetALAIN-PIERRE WINGELINCKX Deux jeunes filles catholiquesALESSIA THAIS BERARDI, MARTA BERETTA Un archer du guetRENÉ LARYEA Un étudiant catholiqueALAIN-PIERRE WINGELINCKX Trois coryphéesALAIN-PIERRE WINGELINCKX, PASCAL MACOU, EMMANUEL JUNK°°

○ MM Laureate
○○ MM Soloist

Symfonieorkest en koor van de Munt
Kooracademie van de Munt o.l.v. Benoît Giaux

Opéra en cinq actes
Livret d’Eugène Scribe & Émile Deschamps

CreatieAcadémie Royale de Musique, Salle Le Peletier
Paris, 29.2.1836

In coproductie met Shelter Prod en Prospero MM Productions, met de steun van Taxshelter.be en ING
Met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid

Data & tickets

Data & Tickets