OPGELET! De aangekondigde staking van de NMBS zal het treinverkeer van 5 december (22u) tot 7 december (22u) ernstig verstoren. We vragen u om hiermee rekening te houden als u de komende dagen een van onze voorstellingen bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De Munt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventueel ongemak en het is bijgevolg ook niet mogelijk om uw tickets te ruilen of terug te betalen.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Weerklanken

Rond 'On Purge Bébé !'

Als On purge bébé ! ons iets leert, dan wel dat kinderen grootbrengen 100 jaar geleden al een even grote uitdaging was als vandaag. Met kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens zoomen we in op Madame en Monsieur Follavoine, de komisch gefrustreerde ouders van Toto, en gaan we na wat ze van de huidige vaders en moeders hadden kunnen opsteken. Maar ook vice versa! Een gesprek over het gezin als open parlement en hoe opvoeden een ernstige zaak is die je best ook met de nodige humor benadert.

In Weerklanken breken we uit de muren van onze schouwburg, op zoek naar de verhalen van onze opera’s in de wereld die ons omringt. Met de microfoon onder de arm gaan we op bezoek bij een interessante gast die een hedendaagse insteek op onze producties kan bieden. Hosts Greet Samyn en Jasper Croonen gidsen u doorheen het interview en de opera, en doorweven hun gesprek met een aantal muzikale amuse-oreilles.

Beluister ook de Franstalige aflevering met psychopedagoog Bruno Humbeeck.

Abonneer u op de podcasts van de Munt
- op Spotify
- op Apple podcasts
- op Stitcher
- op Google Podcasts

Credits
Weerklanken rond On purge bébé !

  • Peter Adriaenssens, gast
  • Greet Samyn, host
  • Jasper Croonen, host

Redactie en Productie
Lies Doms, De Munt

Muziekfragmenten uit On purge bébé !, repetitie-opname van de pianoreductie bij de Munt (Brussel, 2022)

Met dank aan Huis van het Kind Borgerhout voor de gastvrijheid
en in het bijzonder aan Els De Bruyn voor het warme welkom.

Deel deze pagina