• Een gratis bewaakte fietsenstalling voor de Munt

  Tot en met het einde van dit jaar voorziet de Munt in samenwerking met Cycloparking een gratis bewaakte fietsenstalling met vijftig plaatsen voor de Munt.

  Lees meer
 • Kiosk Radio, made in de Munt

  Dit seizoen laat de Munt van zich horen op Kiosk Radio met gecureerde playlists geïnspireerd door onze operaprogrammering.

  Lees meer
 • De Munt lanceert Adamo: een proefproject ‘vervoer op aanvraag’

  Als antwoord op de huidige mobiliteitsproblemen en om haar koolstofvoetafdruk te verkleinen lanceert de Munt Adamo, een proefproject ‘vervoer op aanvraag’. Vanaf de première van Der Rosenkavalier tot het eind van dit jaar kunt u voor uw Muntvoorstellingen een comfortabele gedeelde taxiservice reserveren, die via geavanceerde algoritmes de aanvragen groepeert, de trajecten optimaliseert en zo de ecologische impact van de verplaatsingen naar onze voorstellingen beperkt. De eerste reservatie is gratis.

  Lees meer
 • Emmanuel Trenque benoemd als nieuw artistiek leider van het Koor van de Munt

  Na twee seizoenen zonder vaste koordirigent heeft de Munt het genoegen om de komst van Emmanuel Trenque aan te kondigen als nieuwe artistiek directeur van het Koor van de Munt vanaf het seizoen 2023-2024.

  Lees meer
 • Opgelet: nieuw circulatieplan in Brussel!

  Op 16 augustus is het nieuwe circulatieplan van de stad Brussel in voege getreden. Komt u met de wagen naar ons theater? Ga vooraf zeker na hoe u de Munt (en de parkings Schildknaap en Munt) moet bereiken. 

  Lees meer
 • International Opera Awards 2022: nominaties geopend!

  Welke producties, artiesten, opnames en bijzondere projecten kleurden voor u het voorbije operaseizoen? Maak uw lijstje favorieten op en beloon ze met een nominatie voor de Opera Awards 2022!

  Lees meer
 • Laten we van Brussel de Culturele Hoofdstad van Europa maken!

  De Munt schaart zich achter het project Brussels2030.

  Lees meer
 • De Munt lanceert 'Der Ring des Nibelungen'

  Tussen oktober 2023 en februari 2025 presenteert de Munt een nieuwe productie van Wagners tetralogie, gedirigeerd door muziekdirecteur Alain Altinoglu en in een regie van Romeo Castellucci.

  Lees meer
 • Sylvia Huang nieuwe konzertmeister van het Symfonieorkest van de Munt

  Na meerdere auditierondes werd de Belgische violiste en laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd Sylvia Huang geselecteerd als nieuwe concertmeester van het Symfonieorkest van de Munt.

  Lees meer
 • De Munt, KVS en Théatre National Wallonie-Bruxelles stellen Troika 2022-23 voor

  Ontdek vanaf vandaag onze ambitieuze gezamenlijke dansprogrammering, aangevuld met coup de coeurs van ieder theater, op troika.brussels.

  Lees meer
 • 'The Turn of the Screw’ uitgebracht op CD

  Onze recente productie van Benjamin Brittens The Turn of the Screw, vorig jaar in volle coronacrisis te ontdekken via streaming, is verschenen op cd en als digitale download bij het label Alpha Classics.

  Lees meer