• De Munt zoekt 100 vrijwilligers voor een figuratie in 'Das Rheingold'

  Je bent tussen 16 en 80 jaar oud en je hebt zin om deel uit te maken van een buitengewone operavoorstelling? Sluit je dan aan bij een team van 100 vrijwilligers en figureer in onze nieuwe productie van Richard Wagners Das Rheingold, geregisseerd door Romeo Castellucci. Een unieke kans om een onvergetelijk avontuur te beleven op het toneel en achter de schermen van onze opera.

  Lees meer
 • Schenk een boek voor 'Cassandra'!

  Jouw boek in de opera! Bij de wereldpremière van de opera Cassandra zullen boeken een prominente, symbolische plaats krijgen in de enscenering. En jij kan ons daarbij helpen. Schenk ons via een van de deelnemende Brusselse bibliotheken een boek en we nodigen je in juni uit voor een gratis rondleiding!

  Lees meer
 • 'Requiem' genomineerd voor visit.brussels Awards 2023

  Onze productie van Mozarts Requiem, geregisseerd door Romeo Castellucci en gedirigeerd door Raphaël Pichon, is genomineerd voor een visit.brussels Awards 2023. Met deze prijzen beloont Brussel culturele en toeristische initiatieven die de stad het voorbije jaar (inter)nationale roem hebben gebracht. Help jij deze voorstelling naar de overwinning in de categorie “Brussels On Stage”? Breng dan voor 18 april hier je stem uit!

 • Een themarondleiding over 'Henry VIII' op de Brussels Museums Nocturnes

  De Munt neemt deel aan de Nocturnes van de Brusselse Musea! Kom op 20 april naar onze schouwburg voor een rondleiding die helemaal in het teken staat van onze nieuwe productie Henry VIII en zijn sleutelpersonage.

  Lees meer
 • Drie zangeressen van de MM Academy op de Koningin Elisabethwedstrijd

  Drie zangeressen van onze MM Academy zijn geselecteerd voor de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd, die dit jaar in het teken staat van klassieke zang.  

  Lees meer
 • Passa Porta Festival strijkt neer in de Munt

  Van 23 tot 26 maart brengt het Passa Porta Festival een honderdtal toonaangevende schrijvers samen op verschillende locaties in Brussel. Ook de Munt host tijdens deze 9de editie heel wat ontmoetingen met gerenommeerde auteurs, waaronder Nobelprijswinnares Annie Ernaux.

  Lees meer
 • Liefde en verlangen op Kiosk Radio

  Februari, de maand van Valentijn. We schuiven alle bezwaren tegen de commercialisering van deze dag opzij en plaatsen onze Kiosk Radio-playlist deze keer helemaal in het teken van liefde, hartzeer en verlangen.

  Lees meer
 • Stel u nu kandidaat voor de Gerard Mortier Next Generation Award

  De vzw 'Mortier Awards' reikt volgend jaar voor de derde keer de Mortier Next Generation Award uit. De prijs, ter waarde van 30.000 euro, wil daarmee projecten van jonge kunstenaars ondersteunen die de geest van Gerard Mortier, voormalig Muntdirecteur en groot vernieuwer van de operakunst, uitdragen.

  Lees meer
 • Green Opera: De Munt stapt mee in project voor de standaardisering van decorelementen

  Op weg naar een duurzamere vorm van operamaken lanceert de Munt samen met vier Franse operahuizen en -festivals een onderzoeks- en ontwikkelingsproject dat moet resulteren in gestandaardiseerde decorelementen.

  Lees meer
 • Niets dan Belgische muziek op de nieuwe Munt-playlist voor Kiosk Radio

  De Munt is opnieuw te gast op het Outsiders-programma van Kiosk Radio, dit keer met een playlist vol Belgische muziek.

  Lees meer
 • The Time of Our Singing uitgeroepen tot Beste Wereldcreatie

  Gisteren werd in het Teatro Real de Madrid de prestigieuze International Opera Awards uitgereikt. De Munt haalde met het magnum opus van Kris Defoort de 'Best World Premiere' binnen.

  Lees meer