• Parking Munt wordt gerenoveerd

  Wegens werkzaamheden zal de Parking Munt vanaf 1 april niet meer toegankelijk zijn. Het Muntpubliek kan vanaf dan gebruikmaken van drie andere parkings in het stadscentrum, tegen hetzelfde voorkeurstarief.

  Lees meer
 • Eredoctoraat voor Bernard Foccroulle

  Op 15 februari 2024 reikten de KU Leuven en de UCLouvain hun eredoctoraten uit. Een van de drie laureaten is Bernard Foccroulle, die 15 jaar lang aan het hoofd stond van ons operahuis en eerder dit seizoen de wereldpremière van zijn opera Cassandra presenteerde. Deze prestigieuze onderscheiding erkent zijn buitengewone bijdrage aan de cultuurwereld en zijn blijvende inzet voor de toegankelijkheid van kunst voor iedereen.

  Lees meer
 • De Munt wint Oper! Award voor ‘Best Future Project’

  Op 29 januari werden in de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam de Oper! Awards uitgereikt. De Munt mocht er de prijs voor ‘Best Future Project’ in ontvangst nemen, vanwege zijn innovatieve duurzaamheids-politiek. Al 23 jaar lang zetten we ons in om de impact van onze activiteiten op het milieu te verminderen, een streven dat we sinds 2020 onder de noemer ‘Green Opera’ intensifiëren.

  Lees meer
 • Alain Altinoglu bevorderd tot Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres 

  Het Franse Ministerie van Cultuur verleent onze muziekdirecteur deze prestigieuze onderscheiding voor zijn bijzondere artistieke verdiensten.

  Lees meer
 • Emmanuel Trenque benoemd tot Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres

  Op 12 december kreeg onze koorleider de insignes van Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres opgespeld door de Franse ambassadeur in België, François Sénémaud. De ceremonie, die plaatsvond in de Résidence de France, werd bijgewoond door de familie en vrienden van onze Koorleider, de burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe en artiesten en medewerkers van de Munt.

  Lees meer
 • Het Cassandra-koor op de Grote Markt

  Op 10 december zette het Cassandra-koor de 75ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens kracht bij met een concert op de Brusselse Grote Markt.

  Lees meer
 • International Opera Award voor ‘Een brug tussen twee werelden’

  De International Opera Awards zijn zopas uitgereikt in het Teatr Wielki in Warschau. Het sociaal programma van de Munt verzilverde zijn nominatie in de categorie Equal Opportunities & Impact.

  Lees meer
 • Luistertip: 'Das Rheingold - over de zondeval van de goden'

  In zijn podcast Das Rheingold: over de zondeval van de goden brengt Piet Lamberts-Van Assche een muzikale vertelling van de gelijknamige opera. Hij volgt daarbij nauwgezet Richard Wagners libretto en regieaanwijzingen.

  Lees meer
 • International Opera Awards De Munt

  De Munt opnieuw genomineerd voor twee International Opera Awards

  De nominaties voor de International Opera Awards 2023 zijn bekend! De Munt maakt dankzij zijn inspanningen op vlak van duurzaamheid en zijn sociaal programma 'Een brug tussen twee werelden' kans in de categorieën 'Sustainability' en 'Equal Opportunities & Impact'.

  Lees meer
 • Muntdirecteur Peter de Caluwe geridderd in de Italiaanse Orde van Verdienste

  Op donderdag 21 september mocht Peter de Caluwe, Algemeen en artistiek directeur van de Munt, tijdens een ceremonie op de Italiaanse ambassade te Brussel de Ordine al Merito in ontvangst nemen.

  Lees meer
 • 'On purge bébé!' uit op CD

  In december 2022 bracht de Munt de wereldpremière van On purge bébé!, de laatste opera van Philippe Boesmans. De opname van deze schalkse eenakter, gedirigeerd door Bassem Akiki, is nu verschenen bij het label Fuga Libera.

  Lees meer
 • 50% korting op de prijs van je treinticket naar de Munt

  Dankzij het BRAVO!-ticket kan je vanaf dit seizoen goedkoop naar de Munt sporen. Op elk van onze tickets vind je voortaan een NMBS-kortingscode waarmee je op de dag van je voorstelling naar Brussel reist aan de helft van de prijs.

  Lees meer