• International Opera Award voor ‘Een brug tussen twee werelden’

  De International Opera Awards zijn zopas uitgereikt in het Teatr Wielki in Warschau. Het sociaal programma van de Munt verzilverde zijn nominatie in de categorie Equal Opportunities & Impact.

  Lees meer
 • Luistertip: 'Das Rheingold - over de zondeval van de goden'

  In zijn podcast Das Rheingold: over de zondeval van de goden brengt Piet Lamberts-Van Assche een muzikale vertelling van de gelijknamige opera. Hij volgt daarbij nauwgezet Richard Wagners libretto en regieaanwijzingen.

  Lees meer
 • International Opera Awards De Munt

  De Munt opnieuw genomineerd voor twee International Opera Awards

  De nominaties voor de International Opera Awards 2023 zijn bekend! De Munt maakt dankzij zijn inspanningen op vlak van duurzaamheid en zijn sociaal programma 'Een brug tussen twee werelden' kans in de categorieën 'Sustainability' en 'Equal Opportunities & Impact'.

  Lees meer
 • Muntdirecteur Peter de Caluwe geridderd in de Italiaanse Orde van Verdienste

  Op donderdag 21 september mocht Peter de Caluwe, Algemeen en artistiek directeur van de Munt, tijdens een ceremonie op de Italiaanse ambassade te Brussel de Ordine al Merito in ontvangst nemen. Deze onderscheiding, een van de hoogste eretekens van de Italiaanse Republiek, wordt door president Sergio Mattarella uitgereikt voor bijzondere verdiensten op het gebied van de kunsten, economie, openbare dienstverlening en sociale, filantropische of humanitaire activiteiten.

 • 'On purge bébé!' uit op CD

  In december 2022 bracht de Munt de wereldpremière van On purge bébé!, de laatste opera van Philippe Boesmans. De opname van deze schalkse eenakter, gedirigeerd door Bassem Akiki, is nu verschenen bij het label Fuga Libera.

  Lees meer
 • 50% korting op de prijs van je treinticket naar de Munt

  Dankzij het BRAVO!-ticket kan je vanaf dit seizoen goedkoop naar de Munt sporen. Op elk van onze tickets vind je voortaan een NMBS-kortingscode waarmee je op de dag van je voorstelling naar Brussel reist aan de helft van de prijs.

  Lees meer
 • Christina Scheppelmann

  Christina Scheppelmann benoemd tot Algemeen en Artistiek Directeur van de Munt

  Ze volgt vanaf 1 juli 2025 huidig directeur Peter de Caluwe op voor een mandaat van zes jaar. Lees het integrale persbericht door voogdijminister Hadja Lahbib en de Raad van Bestuur van de Munt.

  Lees meer
 • De Munt zoekt 100 vrijwilligers voor een figuratie in 'Das Rheingold'

  Je bent tussen 16 en 80 jaar oud en je hebt zin om deel uit te maken van een buitengewone operavoorstelling? Sluit je dan aan bij een team van 100 vrijwilligers en figureer in onze nieuwe productie van Richard Wagners Das Rheingold, geregisseerd door Romeo Castellucci. Een unieke kans om een onvergetelijk avontuur te beleven op het toneel en achter de schermen van onze opera.

  Lees meer
 • Schenk een boek voor 'Cassandra'!

  Jouw boek in de opera! Bij de wereldpremière van de opera Cassandra zullen boeken een prominente, symbolische plaats krijgen in de enscenering. En jij kan ons daarbij helpen. Schenk ons via een van de deelnemende Brusselse bibliotheken een boek en we nodigen je in juni uit voor een gratis rondleiding!

  Lees meer
 • 'Requiem' genomineerd voor visit.brussels Awards 2023

  Onze productie van Mozarts Requiem, geregisseerd door Romeo Castellucci en gedirigeerd door Raphaël Pichon, is genomineerd voor een visit.brussels Awards 2023. Met deze prijzen beloont Brussel culturele en toeristische initiatieven die de stad het voorbije jaar (inter)nationale roem hebben gebracht. Help jij deze voorstelling naar de overwinning in de categorie “Brussels On Stage”? Breng dan voor 18 april hier je stem uit!

 • Een themarondleiding over 'Henry VIII' op de Brussels Museums Nocturnes

  De Munt neemt deel aan de Nocturnes van de Brusselse Musea! Kom op 20 april naar onze schouwburg voor een rondleiding die helemaal in het teken staat van onze nieuwe productie Henry VIII en zijn sleutelpersonage.

  Lees meer
 • Drie zangeressen van de MM Academy op de Koningin Elisabethwedstrijd

  Drie zangeressen van onze MM Academy zijn geselecteerd voor de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd, die dit jaar in het teken staat van klassieke zang.  

  Lees meer