MM Tickets is gesloten vanaf 6 juli tot en met 12 augustus.
Tickets en abonnementen kunnen tijdens deze periode nog steeds online gekocht worden.
De Munt wenst je een fijne en deugddoende zomer!

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Romeo Castellucci kleurt de herfst

© Lorenzo Gaudenzi

In het kader van de nieuwe productie van Die Zauberflöte in de Munt presenteren enkele belangrijke Brusselse instellingen originele werken van en evenementen met de Italiaanse regisseur.

Die Zauberflöte gezien door de ogen van Romeo Castellucci: in het kader van de nieuwe productie van Mozarts meesterwerk in de Munt openen enkele belangrijke Brusselse instellingen hun deuren voor originele werken en evenementen van en met de grote Italiaanse regisseur, scenograaf en kunstenaar. In de zalen van BOZAR laat Castellucci zich voor een nieuw project inspireren door de eerste monografische tentoonstelling over Theodoor van Loon, de schilder die in de 17de eeuw in de Zuidelijke Nederlanden een eigen versie van het caravaggisme introduceerde. In KANAL-Centre Pompidou presenteert Castellucci in coproductie met BOZAR zijn nieuwe performance-installatie La Vita Nuova. Als eerste gastartiest van het nieuwe magazine van de Munt vormt hij het onderwerp van een verfrissend artiestenkatern. En zijn passie voor film kan hij uitleven met de carte blanche die Cinematek hem geeft.
Deze herfst zul je in Brussel niet naast Romeo Castellucci kunnen kijken: maandenlang is hij hier artist in residence.

  • Die Zauberflöte in de Munt, vanaf 18 september
  • Romeo Castellucci et l’opéra, met Romeo Castellucci en Peter de Caluwe, debat gemodereerd door Nicola Sani, Istituto Italiano di Cultura Bruxelles, 17 september, 19u
  • Theodoor van Loon, een caravaggist actief in Rome en Brussel in BOZAR vanaf 10 oktober
  • La Vita Nuova in KANAL-Centre Pompidou vanaf 28 november
  • ‘Carte blanche: Romeo Castellucci’,in september in Cinematek
  • Artiestenkatern in MMM, het magazine van de Munt (september – oktober)