De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Troika: een nieuw, grensoverschijdend partnership tussen de Munt, KVS en het Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Na verschillende seizoenen van onderlinge samenwerking herdefiniëren de Munt, KVS en het Théâtre National Wallonie-Bruxelles hun partnership.

Met het nieuwe project Troika willen we een gezamenlijke artistieke programmering ontwikkelen in de hoofdstad, de traditionele grenzen tussen muziek, opera en theater doorbreken én voorbij de communautaire en institutionele grenzen de meervoudige, meertalige identiteit van ons land onderstrepen.

Met Troika schuiven wij een innovatieve manier van samenwerking naar voor waarmee we elkaar onderlinge steun willen bieden en de reeds bestaande artistieke politiek van coproductie en copresentatie willen versterken.

Volgend seizoen stellen we bijvoorbeeld de zeventien dansvoorstellingen van onze drie huizen samen voor onder de titel Troika Dance, meteen de grootste dansprogrammering in Brussel.

Omdat we een zo groot mogelijk publiek de kans willen bieden om naast hun vaste huischoreografen ook nieuwe namen te ontdekken, hebben we de Troika Pass in het leven geroepen. Deze kaart is beschikbaar aan de prijs van € 9 en biedt 20 % korting op al deze dansvoorstellingen, mits de tickets in in één van de drie huizen worden gekocht. Onze abonnees kunnen deze voordeelkaart op eenvoudige aanvraag gratis bekomen.

Daar stopt het echter niet. Het partnership tussen de drie grote Brusselse cultuurhuizen krijgt in de praktijk een veelzijdige uitwerking, onder andere ook via de uitwisseling van artiesten en de copresentatie van heel wat andere voorstellingen. We zien er een essentiële en onmisbare strategie in voor de culturele toekomst van onze hoofdstad.

Lees hier het volledige statement door de drie directeurs: Peter de Caluwe, Michael De Cock en Fabrice Murgia.

Downloads