MM Tickets is gesloten vanaf 6 juli tot en met 12 augustus.
Tickets en abonnementen kunnen tijdens deze periode nog steeds online gekocht worden.
De Munt wenst je een fijne en deugddoende zomer!

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

De Munt op de tentoonstelling ‘Opéra Monde’ in Centre Pompidou Metz

Op 21 juni opende in het Centre Pompidou van Metz de tentoonstelling Opéra Monde. La quête d'un art total, waarvoor de Munt verschillende stukken uit haar archiefcollectie uitleende.

Opéra Monde. La quête d'un art total, een expo in het kader van de 350ste verjaardag van de Opéra de Paris, staat uitgebreid stil bij de artistieke kruisbestuiving tussen de wereld van de beeldende kunsten en de opera in de 20ste en 21ste eeuw. Ook de Munt draagt zijn steentje bij, onder meer met de imposante decormaquette van Berlinde De Bruyckere voor de wereldcreatie van Pascal Dusapins Penthesilea (2015), een videofragment van Romeo Castellucci’s Parsifal (Wagner) en heel wat fotomateriaal van recente producties. Het is dankzij de bijzondere inspanningen van onze archiefdienst, die de voorbije tien jaar een bewaringsproject voor maquettes heeft ontwikkeld, dat deze waardevolle, driedimensionele stukjes theaterdocumentatie voor het eerst kunnen uitgeleend worden voor een tentoonstelling.

Opéra Monde, ontwikkeld in een scenografie van Małgorzata Szczęśniak (volgend seizoen in de Munt voor Les Contes d’Hoffmann) is nog tot 27 januari 2020 te bezoeken in Metz.