OPGELET! De aangekondigde staking van de NMBS zal het treinverkeer van 5 december (22u) tot 7 december (22u) ernstig verstoren. We vragen u om hiermee rekening te houden als u de komende dagen een van onze voorstellingen bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De Munt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventueel ongemak en het is bijgevolg ook niet mogelijk om uw tickets te ruilen of terug te betalen.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Het sprookje blijft duren: De Munt wint Opera Award Best Production voor ‘Tsaar Saltan’

De Muntproductie van Nikolaj Rimski-Korsakovs toveropera Het Sprookje van Tsaar Saltan werd tijdens de uitreiking van de International Opera Awards bekroond met de prestigieuze prijs voor ‘New Production’.

In zijn productie vol speelse en indrukwekkende animaties uit 2019 herinterpreteert regisseur Dmitri Tcherniakov het Russische volksverhaal als een copingmechanisme voor een jongen met autisme, bij de traumatiserende scheiding van zijn ouders. De awardceremonie van de International Opera Awards, een van de meest prominente operaprijzen, zou oorspronkelijk in mei 2020 plaatsvinden, maar moest om welbekende redenen uitgesteld worden. Het gala vond nog steeds virtueel plaats en Dmitri Tcherniakov nam de prijs in ontvangst via videoconferentie.

Volgend seizoen al keert de Russische regisseur terug naar de Munt. Zijn productie van Bizets Carmen gaat op 23 januari in première. Ook de bekroonde productie van Tsaar Saltan zal in 2023 opnieuw op ons affiche verschijnen.

Deel deze pagina