Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

De Munt doet mee aan de Heritage Days 2021

In het weekend van 18 september zwaait de Munt zijn deuren open voor het publiek. U kunt ons gebouw ontdekken op rondleidingen ter gelegenheid van de 33ste editie van de Heritage Days.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest organiseert al sinds 1989 de Heritage Days, een groots evenement bij de start van elk nieuw cultuurjaar om de Brusselaars dichter bij het erfgoed van hun stad te brengen. Deze 33ste editie kreeg als thema "Ontmoetingsplaatsen" mee, en zal daarom de nadruk leggen op openbare ruimten. Maar tegelijkertijd ontsnappen ook meer besloten locaties of symboolplaatsen in het hart van de hoofdstad niet aan de aandacht. In totaal kan u op maar liefst 142 locaties en dankzij meer dan 100 activiteiten erfgoed ontdekken.

De Munt zal niet alleen deelnemen aan een reeks geleide bezoeken*, maar het zal ook het vertrekpunt zijn voor de wandeling “In scène: emblematische Brusselse cultuurhuizen".

Om ervoor te zorgen dat de erfgoeddagen in de best mogelijke omstandigheden en in alle veiligheid kunnen plaatsvinden, zijn bezoeken aan de sites en deelname aan de activiteiten alleen mogelijk op reservering, tenzij anders aangegeven. Reserveren kan vanaf 1 september, via de website van de Heritage Days.

*Vertrekuren: zaterdag om 10u, 11u, 13u, 14u, 15u, 16u (in het Nederlands), om 11u, 12u, 13u, 14u, 16u, 17u (in het Frans), en om 10u, 12u, 15u, 17u (in het Engels).