De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Stel u nu kandidaat voor de Gerard Mortier Next Generation Award

De vzw 'Mortier Awards' reikt volgend jaar voor de derde keer de Mortier Next Generation Award uit. De prijs, ter waarde van 30.000 euro, wil daarmee projecten van jonge kunstenaars ondersteunen die de geest van Gerard Mortier, voormalig Muntdirecteur en groot vernieuwer van de operakunst, uitdragen.

De Mortier Next Generation Award wordt om de twee jaar uitgereikt. Hij wordt toegekend ter ondersteuning van projecten van kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan en blijk geven van uitzonderlijk talent. De prijs is begiftigd met 30.000 euro. De Mortier Next Generation Award omvat een fellowship van enkele maanden aan het Wissenschaftskolleg zu Berlin, dat elk academisch jaar residenties aanbiedt aan een interdisciplinaire groep wetenschappers en kunstenaars.

Alleen natuurlijke personen die de leeftijd van 35 jaar nog niet hebben bereikt, kunnen zich aanmelden voor de Mortier Next Generation Award. Kandidaturen kunnen worden ingediend tot 31 maart 2023 - uitsluitend via e-mail naar mortier-awards@gmx.at. Ze dienen een projectbeschrijving en een budgetoverzicht te bevatten waarin de kosten voor de uitvoering van het ingediende project worden gedetailleerd. De beschrijving mag niet langer zijn dan 6.000 tekens en kan aangevuld worden met foto's, schetsen, video's of andere media (grote bestanden graag via WeTransfer).

De beslissing over de toekenning wordt in mei 2023 door een onafhankelijke jury genomen.