OPGELET! De aangekondigde staking van de NMBS zal het treinverkeer van 5 december (22u) tot 7 december (22u) ernstig verstoren. We vragen u om hiermee rekening te houden als u de komende dagen een van onze voorstellingen bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De Munt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventueel ongemak en het is bijgevolg ook niet mogelijk om uw tickets te ruilen of terug te betalen.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

'On purge bébé!' uit op CD

In december 2022 bracht de Munt de wereldpremière van On purge bébé!, de laatste opera van Philippe Boesmans. De opname van deze schalkse eenakter, gedirigeerd door Bassem Akiki, is nu verschenen bij het label Fuga Libera.

On purge bébé!, geïnspireerd op de vaudeville van Georges Feydeau, vertelt het verhaal van het gezin Follavoine. Monsieur staat op het punt de deal van zijn leven te slaan en zijn ‘onbreekbare’ kamerpotten te slijten aan het Franse leger. Maar net dan komt Madame Follavoine aanzetten met de constipatie van hun tirannieke zoon Toto. Het is het begin van een doldwaze dag waarin niet alleen de kamerpotten, maar ook de kleinburgerlijke façade eraan moeten geloven. 

De release werd bij de vakpers alvast geprezen om "de perfecte weergave van de rijkdom van de partituur" en de "grote theatrale betrokkenheid" van de cast, geleid door Jean-Sébastien Bou, Jodie Devos en Denzil Delaere.

Ontdek de opname op CD, of via download en stream.