MM Tickets is gesloten vanaf 6 juli tot en met 12 augustus.
Tickets en abonnementen kunnen tijdens deze periode nog steeds online gekocht worden.
De Munt wenst je een fijne en deugddoende zomer!

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Das Rheingold wint Prix de la Critique voor beste scenografie

In oktober 2023 baarde de Munt opzien met Das Rheingold, het eerste deel van zijn nieuwe Ring-cyclus. Deze productie werd vandaag door het Franse Comité du Syndicat de la Critique onderscheiden met de prijs voor beste scenografie.

Op donderdagochtend 6 juni vond in het Parijse Théâtre de la Ville-Sarah Bernhardt de ceremonie voor de Prix de la critique 2022-23 plaats. Sinds 1963 eert het ‘Syndicat professionnel de la critique de théâtre, musique et danse’ met deze awards de voorstellingen en artistieke persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op het voorbije cultuurseizoen. Deze editie mocht Algemeen en artistiek Muntdirecteur Peter de Caluwe de prijs voor beste scenografie in ontvangst nemen voor Das Rheingold, geregisseerd en ontworpen door Romeo Castellucci.

Peter de Caluwe: “Het is mooi dat een eerste aflevering van een prestigieus Ring-project op deze manier weet te overtuigen. Deze erkenning door de Franse vakpers voor het werk van Romeo Castellucci en de teams van de Munt is een welkome steun in de rug voor het vervolg van de cyclus die we, ondanks het gewijzigde productieteam, met evenveel enthousiasme en creativiteit blijven verderzetten.”