MM Tickets is gesloten vanaf 6 juli tot en met 12 augustus.
Tickets en abonnementen kunnen tijdens deze periode nog steeds online gekocht worden.
De Munt wenst je een fijne en deugddoende zomer!

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Het Symfonieorkest van de Munt te gast op het ‘Festival International de Colmar’

Tussen 5 en 7 juli verzorgt het Symfonieorkest van de Munt drie concerten op het ‘Festival International de Colmar’, een prestigieus muziekfestival onder artistieke leiding van Alain Altinoglu.

Het ‘Festival International de Colmar’ brengt sinds 1979 solisten en orkesten van wereldklasse naar diverse historische locaties in de stad, zoals het Koïfhus, de l’église Saint-Matthieu, la chapelle Saint-Pierre en het Parc des Expositions. Na een pauze van drie jaar sloeg het Festival in 2023 een nieuwe weg in met Alain Altinoglu als artistiek directeur.

Tijdens de editie van 2024 zullen onze Muziekdirecteur en het Symfonieorkest van de Munt drie concerten geven. Op 5 juli openen ze het festival met het Vorspiel uit Wagners Lohengrin, César Francks Symfonie in d mineur en Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen, waarvoor ook bariton Stéphane Degout present tekent. Dit concert wordt uitgezonden op Arte. Daarna brengen onze muzikanten samen met tenor Ed Lyon een Brits programma, inclusief de ouverture van The Tempest van Thomas Adès, de Serenade for Tenor, Horn and Strings van Benjamin Britten (met als solist Jean-Pierre Dassonville, eerste hoornist van de Munt) en de Enigma Variations van Edward Elgar. Hun concertreis afsluiten doen ze met een ‘Symphonic Mob’, een groots openluchtconcert waarbij amateurmuzikanten en -zangers zich bij ons symfonisch orkest voegen om de mooiste klassiekers uit het repertoire te brengen.

INFO En TICKETS