De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Sanja Marušić

Community Project Orfeo & Majnun
Ontmoet onze vertellers

Inleiding

community project

Lancering van het communityproject Orfeo & Majnun: Meet the Storytellers!

Op 25 en 26 november laten onze storytellers u kennismaken met de mythes van Orpheus en Eurydice en van Layla en Majnun. Deze twee liefdesverhalen en hun thematiek vormen twee seizoenen lang de rode draad van een community project dat in 2018 zijn apotheose zal kennen. Onze vertellers, een team van jonge Brusselse artiesten met een diverse achtergrond, doen de verschillende facetten van die mythen oplichten door middel van hun intercultureel artistiek werk. Het zijn meer bepaald: Isabel Sokol-Oxman, Ehsan Hemat, Monica Kamara, Nil Görkem, Gernas Maao, Max Waaub, Demaone, Hoonaz Faradji-Tabrizi en Cosima Jentz.

Op vrijdag 25 november gaan deze storytellers met artistiek leiders Airan Berg en Martina Winkel in gesprek over hun interpretatie van de mythes. Een dag later tonen ze in de Vaartkapoen dan hun werk aan het grote publiek en wordt het community project feestelijk en muzikaal gelanceerd.

We nodigen u uit om uw eigen dromen en ideeën over deze verhalen te delen met een groep kunstenaars en via zang, dans, tekst, compositie, beeld of video mee vorm te geven aan dit project.

De bekroning van de eerste fase wordt het concert Sounds of Longing, dat op 24 mei 2017 zal plaatsvinden in het Muntpaleis.

 • 25.11.16 – 19:00
  Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel
  Gratis mits reservatie
 • 26.11.16 – 19:00
  Vaartkapoen, Schoolstraat 76, 1080 Sint Jans Molenbeek (metro Graaf van Vlaanderen)
  Gratis mits reservatie, inkom aan de deur: € 2
Data & tickets

 – 

Plaats

Muntpunt

Vaartkapoen

Tarieven

gratis (op reservatie)

Meer info

empowerment@demunt.be

lancering van ons
Community Project

Data & tickets

Data

 • vri 25 nov 2016

  Tijd

  19:00

  Plaats

  Muntpunt

 • zat 26 nov 2016

  Tijd

  19:00

  Plaats

  Brussel