De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Opera

Cassandra

Inleiding

Sandra predicts the end of the world, but no one cares.

Sandra verdeelt haar tijd tussen wetenschappelijk onderzoek naar de smeltende ijskappen en stand-upcomedy. Verontrust door haar recente ontdekkingen over het effect van menselijke activiteiten op het milieu, probeert ze mensen met humor bewust te maken van wat er gaande is. Haar directe omgeving, zelfs haar eigen familie, reageert echter sceptisch. Net zoals Cassandra in de Griekse mythologie tevergeefs de val van Troje aankondigde, luistert niemand naar haar waarschuwingen voor de tragedie die op handen is.

Waarom negeren we de toekomst terwijl die ons recht in de ogen staart? Hoe kun je mensen overtuigen als ze niet willen luisteren? Voor zijn eerste opera koos de Belgische componist Bernard Foccroulle een brandend actueel thema: ecologisch activisme dat te pletter loopt tegen de inertie van de samenleving. Met een bijzonder evocatieve partituur, gedirigeerd door Kazushi Ono, en met decors die ons beurtelings meenemen naar een enorme bibliotheek, een bijenkorf en het hart van een gletsjer, vormt Cassandra een krachtige en poëtische opener van het nieuwe operaseizoen.

Jonger dan 30? Woon deze opera dan bij op de 'Young Opera'-avond (21.9.2023) en geniet van een gratis receptie en exclusieve inleiding.

DEZE VOORSTELLING MAAKT DEEL UIT VAN TROIKA diversity
Data & tickets

Data & Tickets

Bezetting
Bezetting

Wereldpremiere
An opera in thirteen scenes and a prologue
Music by Bernard Foccroulle
Libretto by Matthew Jocelyn
Opdrachtwerk van de Munt

Muzikale leidingKAZUSHI ONO Regie & videoMARIE-EVE SIGNEYROLE

DecorFABIEN TEIGNÉ KostuumsYASHI BelichtingPHILIPPE BERTHOMÉ DramaturgieLOUIS GEISLER Medewerking videoARTIS DZĒRVE KoorleiderEMMANUEL TRENQUE

CassandraKATARINA BRADIĆ SandraJESSICA NILES Hecuba / VictoriaSUSAN BICKLEY NaomiSARAH DEFRISE BlakePAUL APPLEBY ApolloJOSHUA HOPKINS Priam / AlexanderGIDON SAKS Stage ManagerSANDRINE MAIRESSE Conference PresenterLISA WILLEMS °

° MM Laureate

Symfonieorkest en koor van de Munt

In coproductie met Shelter Prod en Prospero MM Productions, met de steun van Taxshelter.be en ING
Met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid