De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Cassandra Festival

Midi de la poésie

Inleiding

In het kader van het Cassandra Festival verwelkomt de Munt voor het eerst Les Midis de la poésie in zijn Grote Foyer. Het nomadische, 75-jarige literatuurinstituut programmeert voor de gelegenheid twee onverwachte Cassandra's van vandaag: de geëngageerde Innu-dichteressen Rita Mestokosho en Maya Cousineau Mollen.

Activiste en schrijfster Rita Mestokosho is de eerste Innu-vrouw die haar poëzie gepubliceerd zag: de debuutbundel Comment je perçois la vie, grand-mère verscheen in 1995. Na haar universitaire studies keerde ze terug naar haar geboortedorp Mingan, waar ze actief is in het onderwijs en zetelt in de Raad van de Ekuanitshit-Innu. Ze is een vurig verdedigster van haar volk een van de laatste inheemse van de Canadese provincie Quebec  en zijn cultuur.

Ook Maya Cousineau Mollen is afkomstig uit de Innu-gemeenschap Ekuanitshit en ijvert al meer dan vijfentwintig jaar voor de belangen van de First Nations. In 2019 publiceerde ze haar eerste dichtbundel, Bréviaire du matricule 082, die meteen de Prix Voix Autochtones du Canada won. Haar tweede bundel, Enfants du lichen, werd gepubliceerd in 2022 en won de Prix du Gouverneur général  een primeur voor een autochtone dichteres.

Data & tickets

19.09.2023

Plaats

Grote Foyer

Schedule

12u40 › 13u45

Tarieven

€ 8
€ 6 (met een Cassandra Festival Pass)

Taal

in het Frans

Dit evenement maakt deel uit van het Cassandra Festival

ONTDEK HET PROGRAMMA
Data & tickets

Data