De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© p.stubbe/midjourney
Vocalissimo

Transfiguration
Franz-josef Selig & Masabane Cecilia Rangwanasha

Inleiding

Als in een liefdesdroom… De romantiek van het onvervulde in de liedkunst van Richard Wagner, Hugo Wolf en Franz Liszt 

Aanknopingspunt voor deze avond is Richard Wagner en zijn fascinatie voor de onbereikbare, ideale geliefde, of voor de ‘Liebestod’ zoals we die in Tristan und Isolde vinden. De Wesendonck-liederen ontstonden in dezelfde periode als deze opera en zijn onlosmakelijk verbonden met Wagners liefde voor Mathilde Wesendonck — als echtgenote van zijn mecenas een onmogelijke minnares maar als muze een bron van goddelijke inspiratie. Wagners adoratie voor het onvervulde zet zich tijdens deze liedavond thematisch verder met de drie Michelangelo-Lieder van Hugo Wolf, een van zijn grote bewonderaars, en de Liebestraum van Franz Liszt. 
 
Franz-Josef Selig bewees de voorbije jaren in Tristan und Isolde en Parsifal dat hij tot de allergrootste Wagnerbassen van het moment behoort. Hij deelt het podium met de Zuid-Afrikaanse sopraan Masabane Cecila Rangwanasha, in 2021 winnares van de BBC Cardiff Singer of the World competition voor Liedkunst en recent laureate van de Herbert von Karajan Musikpreis. En voor Inge Spinette, die na al die jaren afscheid neemt van ons huis, is de cirkel van haar Muntcarrière rond. “Alles endet, was entstehet…” 

Stel zelf je flexibel Vocalissimo-abonnement samen met je vijf favoriete liedavonden (of meer) en je geniet naast 25% korting van een hele rits voordelen. Te koop vanaf 29 mei.

Data & tickets

3.10.2024 — 20:00

Plaats

De Munt

Tarieven

Start ticketverkoop 26.6.2024

Ticketprijzen van € 12 tot € 48
-30 jaar: € 10 / € 25
-15 jaar: Gratis (mits begeleid door een betalende volwassene)

RICHARD WAGNER
Wesendonck-Lieder

HUGO WOLF
Drei Gedichte von Michelangelo

& werken van
FRANZ LISZT, RICHARD STRAUSS

Data & tickets

Data

  • don 03 okt 2024

    Tijd

    20:00

    Plaats

    De Munt

Bezetting
Bezetting

BassoFRANZ-JOSEF SELIG SopranoMASABANE CECILIA RANGWANASHA PianoINGE SPINETTE

ProductieDE MUNT