De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Weerklanken

Rond 'Pikovaya Dama'

Het derde seizoen van onze podcastreeks Weerklanken is er! We trappen af met een aflevering gewijd aan Tsjajkovski’s Schoppenvrouw, in het gezelschap van Ronny Willemen.

Vanuit zijn ervaring als hulpverlener, gespecialiseerd in gokverslavingen, praat hij over de drijfveren van mensen die niet kunnen weerstaan aan de aantrekking van het spel. Over hoe klein het vaak begint en hoe wijdverspreid het probleem is. Hij ontleedt de verslavende aspecten van kansspelen en spreekt uit de eerste hand over het belang van preventiebeleid en hulpverlening – en hoe die twee hand in hand gaan. Kortom, een interview dat het operapersonage Hermann beklijvend actueel maakt.

In Weerklanken breken we uit de muren van onze schouwburg, op zoek naar de verhalen van onze opera’s in de wereld die ons omringt. Met de microfoon onder de arm gaan we op bezoek bij een interessante gast die een hedendaagse insteek op onze producties kan bieden. Hosts Greet Samyn en Jasper Croonen loodsen u door het interview en de opera, en doorweven hun gesprek met een aantal verrukkelijke muzikale amuse-bouches.

Beluister ook de Franstalige aflevering met Aymeric Brody, socioloog werkzaam bij de zorg-vzw Le Pélican.

Abonneer u op de podcasts van de Munt
- op Spotify
- op Apple podcasts
- op Stitcher
- op Google Podcasts

Credits
Weerklanken rond Pikovaya Dama

  • Ronny Willemen, gast
  • Greet Samyn, host
  • Jasper Croonen, host

Redactie en Productie
De Munt/ La Monnaie

Met dank aan Zorgroep Zin voor de gastvrijheid.