De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

De Munt wint Opera Award voor Best New Production met ‘Uit een dodenhuis’

© B. Uhlig

Gisteren werden in het Londense Sadler’s Wells Theatre de International Opera Awards 2019 uitgereikt. Met Z mrtvého domu (Uit een dodenhuis) haalde de Munt de prestigieuze award voor Best New Production binnen.

Deze productie stond in november 2018 op de Muntaffiche in een regie van Krzysztof Warlikowski. De Poolse regisseur, al jaren een vaste waarde in de Munt, keert volgend seizoen terug naar Brussel voor een nieuwe productie van Les Contes d’Hoffmann (Offenbach).

De International Opera Awards, zowat de Oscars van de operawereld, belonen het beste en meest vernieuwende wat het voorbije jaar op de internationale podia te zien en te horen was. Op basis van een lijst van honderden artiesten en voorstellingen, gekozen door de muziekkritiek, professionals en lezers van Opera Magazine, selecteerde een internationale jury per categorie zes genomineerden en de uiteindelijke winnaars.

Munthabitué Stéphane Degout, volgend jaar te gast voor een Frans-Russisch recital, viel met zijn liedcd Enfers (Harmonia Mundi) in de prijzen in de categorie Best Recording (Solo Recital); de Britse regisseuse Katie Mitchell, volgend seizoen te gast met Zauberland, werd verkozen tot Best Director.

Ten slotte wonnen de collega’s van Opera Ballet Vlaanderen de prijs voor Best Opera Company. Wij willen hen hiervoor van harte feliciteren.