Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Update: noodgedwongen annulering van alle Muntvoorstellingen in november en december

© Brooke DiDonato – agence VU’

Door de verstrengde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus ziet de Munt zich genoodzaakt om haar programmering grondig aan te passen.

De Munt moet verschillende producties die tijdens de verbodsperiode of in de weken daarna zouden plaatsvinden, noodgedwongen annuleren. Enerzijds omdat we vrezen dat de lockdown light na 13 december verlengd zou kunnen worden, maar vooral ook omdat het verbod op preventief testen, zoals uitgevaardigd door de overheid, ons niet langer in staat stelt om volgens onze eigen zeer strikte productieprotocollen te werken. Als we de gezondheid en veiligheid van artiesten en medewerkers in de voorbereiding op een productie niet langer kunnen garanderen, moet de Munt het hoofd buigen.

Hieronder vindt u de volledige lijst van getroffen voorstellingen:

Ook de dansvoorstellingen Double bill en Vlaemsch, gepland voor later dit seizoen, zullen niet kunnen plaatsvinden.

We geven ons niet gewonnen, en we betreuren ook allerminst onze beslissing om het seizoen 2020-21 niet enkele maanden geleden al gemakshalve te annuleren. Er schuilt schoonheid in de poging om onze artiesten en medewerkers hun job te laten uitoefenen en zo het publiek te bieden waar het overduidelijk naar smacht. Het is exact omdat we de rol van cultuur onmogelijk kunnen overschatten in tijden van tegenspoed dat we vol goede moed de rest van ons seizoen, eveneens in aangepaste vorm, voorbereiden. Binnen de veiligheid van de door ons opgestelde, en de door alle officiële instanties goedgekeurde, protocollen. Zodat we ons trouwe publiek zo snel mogelijk weer kunnen plezieren met opera’s, dans, concerten, recitals en Concertini.