De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Outhere Music brengt een Tsjajkovski-album uit met Saténik Khourdoïan en Alain Altinoglu

Onze Konzertmeisterin Saténik Khourdoïan heeft zopas een eerste platencontract met Outhere Music ondertekend. Haar debuut op het label is een programma gewijd aan de vioolwerken van Tsjajkovski, dat samen met Alain Altinoglu en het Symfonieorkest van de Munt opgenomen werd. De cd is vanaf nu verkrijgbaar.

Sinds zijn aantreden als Muziekdirecteur bij de Munt heeft Alain Altinoglu er steeds voor geijverd om zijn samenwerking met ons Symfonieorkest en in het bijzonder de solisten te documenteren via opnames.

Voor een eerste samenwerking wendde de Franse dirigent zich tot onze Konzertmeisterin, Saténik Khourdoïan. Hun CD Tchaikovsky – Works for Violin and Orchestra is gewijd aan de vioolwerken van de beroemde Russische componist. Speerpunt van het programma is zijn Vioolconcerto, dat beschouwd wordt als een van de moeilijkste en meest geliefde uit het repertoire. Enkele fragmenten uit het Zwanenmeer, en de nostalgische Valse sentimentale – uitgevoerd als duet met Alain Altinoglu op piano – vervolledigen de opname.

De CD, vanaf nu verkrijgbaar, viert tegelijk de originaliteit van een onvergelijkbare romantische melodicus, de virtuositeit van Saténik Khourdoïan en de muzikale osmose tussen het Symfonieorkest van de Munt en onze Muziekdirecteur.