De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

‘A Christmas Journey’, de nieuwe cd van het Kinder- en jeugdkoor van de Munt

Het Kinder- en jeugdkoor van de Munt nam voor de feestdagen een cd op met populaire en traditionele kerstliederen. Dit nieuwe album is nu verkrijgbaar bij Cypres.

Componist Aldo D. Platteau arrangeerde voor deze opname een fresco van erg diverse kerstliederen, die de luisteraar dwars door tijd en ruimte naar uiteenlopende ambiances voeren: u hoort authentieke liederen uit de middeleeuwen, het Waalse en Vlaamse platteland, de traditionele muziek uit Frankrijk, Zuid-Europa, Engelse religieuze liederen en de populaire muziek van Tino Rossi. Platteau arrangeert, orkestreert en harmoniseert in verschillende muziekstijlen, van klassiek en barok over jazz en romantiek tot hedendaags werk.

Naast het koor lenen ook verschillende solisten van onze MM Academy hun stem aan A Christmas Journey: Margaux de Valensart, Maxime Melnik, Pierre Derhet en Virginie Leonard.

A Christmas Journey, verschenen bij het label Cypres, is het ideale eindejaarsgeschenk. Als toeschouwer van de Munt geniet u bovendien van een exclusieve korting (€18 i.p.v. €21). Bestel uw exemplaar per mail naar info@cypres-records.com met vermelding van de code 'MM Christmas' en u krijgt het een van de volgende dagen al thuis bezorgd.

U kunt deze collectie liederen binnenkort live ontdekken in de Grote Zaal van de Munt, tijdens het Kerstconcert van het Kinder- en Jeugdkoor op 18 december, maar ook op 12 december in de Aula Magna in Louvain-la-Neuve.

Deel deze pagina