De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Laten we van Brussel de Culturele Hoofdstad van Europa maken!

De Munt schaart zich achter het project Brussels2030.

In 2030 Europese Culturele Hoofdstad worden, en het daarna blijven: samen met zoveel mogelijk Brusselaars wil het project Brussels2030 daar het volgende decennium aan bouwen. De Munt zet er graag mee zijn schouders onder en onderschrijft alvast deze visietekst:

“Ontroeren, denken, ontdekken, lachen, huilen, veranderen. Kunst, literatuur, dans, film en theater om mekaar te vinden in een gedeeld toekomstperspectief.

Gedreven door de gedeelde ambitie van de Brusselse culturele sector en maatschappelijke organisaties, nodigen we u dit seizoen uit voor deze spannende rit: van Brussel de Culturele Hoofdstad van Europa maken tegen 2030 - en ver daarna. Laten we van onze stad eindelijk een kruispunt van creativiteit maken, een laboratorium dat het hart van Europa doet kloppen. Met cultuur als spiegel van onze diversiteit, een afspiegeling van onze menselijkheid en onze hoop op een betere toekomst.

Vanaf dit seizoen zullen kunst, cultuur, onderzoek, het verenigingsleven en vele andere sectoren deze uitdaging aangaan, zowel op onze podia als in onze straten. Met een cultureel aanbod dat ons wat vertelt, dat ingaat op de kwalen en de crisissen, dat de wereld zoals hij is in vraag stelt. En dat gevoelig is voor de uitdagingen van onze tijd: klimaat, gelijkheid, nieuwe vormen van delen en democratie. Een aanbod dat diversiteit en inclusie waardeert, om een wereld te creëren zoals wij die dromen voor onze kinderen.

Cultuur als basis van een collectieve verbeelding, een bron van verwondering, kennis en emancipatie - essentieel en toegankelijk voor iedereen. Samen een stad maken voorbij onze verschillen. Dát is onze visie voor Brussels 2030, Culturele Hoofdstad van Europa.”

Lees er alles over op Brussels2030.be of volg het project op sociale media (FacebookInstagram - TwitterYouTube)