Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

De Munt lanceert Adamo: een proefproject ‘vervoer op aanvraag’

© Luca Nardone

Als antwoord op de huidige mobiliteitsproblemen en om haar koolstofvoetafdruk te verkleinen lanceert de Munt Adamo, een proefproject ‘vervoer op aanvraag’. Vanaf de première van Der Rosenkavalier tot het eind van dit jaar kunt u voor uw Muntvoorstellingen een comfortabele gedeelde taxiservice reserveren, die via geavanceerde algoritmes de aanvragen groepeert, de trajecten optimaliseert en zo de ecologische impact van de verplaatsingen naar onze voorstellingen beperkt. De eerste reservatie is gratis.

Het idee achter Adamo

De Bilan Carbone van de Munt toont aan dat de verplaatsing van zijn publiek een belangrijke bron van zijn CO2-uitstoot is. Omwille van de lange afstanden die het publiek aflegt, het late uur waarop de voorstellingen eindigen en het beperktere aanbod aan openbaar vervoer op die tijdstippen komt een aanzienlijk deel van de toeschouwers met de auto naar de schouwburg.

Adamo, een project van Espaces-Mobilités dat in zijn proeffase bij de Munt gesubsidieerd wordt door de FOD Mobiliteit en Vervoer, heeft daarom de volgende doelstellingen:

  • efficiënte alternatieven bieden voor toeschouwers die zich gewoonlijk met de auto verplaatsen;
  • nagaan hoe zinvol een dynamische en collectieve vervoersdienst op aanvraag is voor de culturele sector.
Adamo in de praktijk
Concreet

Adamo is een gedeelde taxiservice, die via geavanceerde algoritmes de aanvragen groepeert, de trajecten optimaliseert en zo de ecologische impact van de verplaatsingen naar onze voorstellingen beperkt.

Beschikbaarheid

De dienst is beschikbaar voor voorstellingen die plaatsvinden in de Munt tussen 28 oktober (première Der Rosenkavalier) en 30 december 2022 (eindejaarsconcert Symphonie fantastique).

Voor wie?

In de proeffase biedt Adamo zijn diensten aan in het zuidelijke en oostelijke deel van het Brussels Gewest en de onmiddellijke omgeving daarvan, d.w.z. de gebieden met het hoogste aandeel aan toeschouwers (zie de kaart). Afhankelijk van de resultaten van de proeffase wordt dat gebied al dan niet uitgebreid.

Hoe reserveren?

De Munt neemt via e-mail contact op met iedere tickethouder die in het Adamo-gebied woont en geeft hem of haar toegang tot het boekingsplatform. Zodra die persoon een account heeft aangemaakt, reserveert hij of zij eenvoudig een heenrit, een terugrit of een heen- en terugrit.

Hoeveel kost het?

De eerste reservatie is volledig gratis. Volgende ritten kosten 5 euro per persoon.
Voor aanvang van de voorstelling biedt de Munt iedereen die via Adamo een rit heeft geboekt een drankje aan in de operabar.

Contact

Hebt u vragen? Neem contact met ons op via info@demunt.be 

Deel deze pagina