De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

De Munt stelt Adamo voor: een proefproject ‘vervoer op aanvraag’

Als antwoord op de huidige mobiliteitsproblemen en om haar koolstofvoetafdruk te verkleinen lanceert de Munt Adamo, een proefproject ‘vervoer op aanvraag’. Vanaf nu kunt u  Muntvoorstellingen een comfortabele gedeelde taxiservice reserveren, die via geavanceerde algoritmes de aanvragen groepeert, de trajecten optimaliseert en zo de ecologische impact van de verplaatsingen naar onze voorstellingen beperkt.

Het idee achter Adamo

De Koolstofuitstootberekening van de Munt toont aan dat de verplaatsing van zijn publiek een belangrijke bron van zijn CO2-uitstoot is. Omwille van de lange afstanden die het publiek aflegt, het late uur waarop de voorstellingen eindigen en het beperktere aanbod aan openbaar vervoer op die tijdstippen komt een aanzienlijk deel van de toeschouwers met de auto naar de schouwburg.

Adamo, een project van Espaces-Mobilités dat in zijn proeffase bij de Munt gesubsidieerd wordt door de FOD Mobiliteit en Vervoer, heeft daarom de volgende doelstellingen:

  • efficiënte alternatieven bieden voor toeschouwers die zich gewoonlijk met de auto verplaatsen;
  • nagaan hoe zinvol een dynamische en collectieve vervoersdienst op aanvraag is voor de culturele sector.
Adamo in de praktijk
Beschikbaarheid

De dienst blijft al zeker beschikbaar tot en met de laatste voorstelling van Jevgeni Onegin (14 februari 2023) 

Voor wie?

In de proeffase biedt Adamo zijn diensten aan in het zuidelijke en oostelijke deel van het Brussels Gewest en de onmiddellijke omgeving daarvan, d.w.z. de gebieden met het hoogste aandeel aan toeschouwers (zie de kaart). Afhankelijk van de resultaten van de proeffase wordt dat gebied al dan niet uitgebreid.

Timing
De voertuigen van Adamo komen 45 minuten voor het begin van de voorstelling aan in de Munt. Zo heeft u de tijd om de inleiding van de voorstelling te volgen of kan u iets drinken aan de bar. De passagiers worden 20 minuten na het einde van het applaus opnieuw opgehaald.

Hoe reserveren?
  • De Munt neemt via e-mail contact op met iedere tickethouder die in het Adamo-gebied woont en geeft hem of haar toegang tot het boekingsplatform. Zodra die persoon een account heeft aangemaakt, reserveert hij of zij eenvoudig een heenrit, een terugrit of een heen- en terugrit.
  • Deze tutorial legt duidelijk de verschillende stappen uit die u moet volgen om de reservatie te voltooien.
  • De reservatie dient 24 uur voor het begin van de voorstelling bevestigd te zijn. 
  • Voor elk traject is een reservatie  nodig (2 reservaties indien u een heen-en-terug wenst)
Hoeveel kost het?

Elke rit kost 5 euro per persoon. Voor aanvang van de voorstelling biedt de Munt iedereen die via Adamo een rit heeft geboekt een drankje aan in de bar.

Contact

Hebt u vragen? Neem contact met ons op via info@demunt.be 

Deel deze pagina