De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Drie zangeressen van de MM Academy op de Koningin Elisabethwedstrijd

Drie zangeressen van onze MM Academy zijn geselecteerd voor de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd, die dit jaar in het teken staat van klassieke zang.

 

Het prestigieuze concours maakte recent de deelnemers voor de editie van 2023 bekend. Vier van de 64 kandidaten zijn Belgisch, en drie ervan zijn geen onbekenden in de Munt: vanaf eind mei duimen we net iets harder voor MM Laureates Margaux de ValensartLotte Verstaen (recent nog Olga in onze productie van Jevgeni Onegin) en voormalig lid van onze Kooracademie Linsey Coppens​​. Net zoals bij de vorige edities voor zang zal het Symfonieorkest van de Munt onder leiding van muziekdirecteur Alain Altinoglu opnieuw de zangers begeleiden tijdens de grote finale. Die vindt plaats van 1 tot 3 juni in het Paleis voor Schone Kunsten.

Sinds 2015 biedt de MM Academy studenten van de acht Belgische conservatoria en hogescholen voor muziek de mogelijkheid om hun opleiding te vervolmaken met een professionele stage binnen het Symfonieorkest of Koor van ons operahuis. Zangers met potentieel als solisten kunnen nadien extra ondersteuning genieten als MM Soloist of MM Laureate.