De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

De Munt opnieuw genomineerd voor twee International Opera Awards

International Opera Awards De Munt

De nominaties voor de International Opera Awards 2023 zijn bekend! De Munt maakt dankzij zijn inspanningen op vlak van duurzaamheid en zijn sociaal programma 'Een brug tussen twee werelden' kans in de categorieën 'Sustainability' en 'Equal Opportunities & Impact'.

De International Opera Awards worden dit jaar op 9 november uitgereikt tijdens een ceremonie in het Teatr Wielki (Warschau), die je live kan volgen via OperaVision.

De lijst met nominaties van deze officieuze “Oscars” van de operawereld werd onlangs bekendgemaakt en we zijn trots te kunnen melden dat de Munt in twee categorieën werd genomineerd:

  • Onze toenemende inspanningen op het vlak van duurzaamheid hebben ons opnieuw een nominatie opgeleverd in de categorie “Sustainability”;
  • Daarnaast zijn we dit jaar genomineerd in de categorie “Equal Opportunities & Impact”, een mooie erkenning voor het werk dat we, onder meer, binnen ons sociaal programma ‘Een brug tussen twee werelden’ realiseren.

In de andere categorieën vinden we ook enkele vaste gasten van de Munt terug. Dirigenten Nathalie Stutzmann (vorig seizoen bij ons te gast voor Schoppenvrouw) en oud-muziekdirecteur Sir Antonio Pappano hebben elk een nominatie in de wacht gesleept binnen de categorie “Conductor”. Sopranen Jodie Devos en Sally Matthews (MM Ambassador) zijn dan weer respectievelijk genomineerd in de categorieën “Recording (Solo Recital)” en “Readers’ Award”. Ook Corinne Winters, die we in 2022 nog aan het werk zagen in onze productie Il trittico, maakt kans op een award, namelijk die van “Female Singer”. Tot slot is het Collectif 17h25, waarvan de Munt deel uitmaakt, net als ons huis genomineerd in de categorie “Sustainability”.

Als je de volledige lijst met nominaties wil bekijken, klik dan hier. Als ‘publiek’ kun je trouwens nog steeds stemmen voor Sally Matthews via deze link