Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

© Matteo De Fina

Recital

Véronique Gens & I Giardini

Inleiding
It's hard to think of another singer who is more compelling in this repertory.— The Guardian

Sopraan Véronique Gens en het ensemble I Giardini brengen in samenwerking met Palazzetto Bru Zane een poëtisch programma dat geheel in het teken staat van het bij uitstek romantische thema van de nacht. De mysteries van de duisternis, de nachtelijke eenzaamheid, maar ook dromen en nachtmerries… – ze hebben de verbeelding van heel wat componisten geprikkeld.

Naast bekende werken van Hector Berlioz en Gabriel Fauré doet dit programma ook recht aan miskende juweeltjes van de hand van onder meer Guillaume Lekeu, Ernest Chausson en Guy Ropartz. De bezetting met piano en strijkersensemble biedt de kans om instrumentale werken af te wisselen met gezongen mélodies. Die laatste worden vertolkt door een uitmuntende vertelster en een sopraan die erkenning geniet als een van de beste ambassadrices van het genre: Véronique Gens.

Werken van 
CAMILLE SAINT-SAËNS, HECTOR BERLIOZ, ERNEST CHAUSSON, JULES MASSENET, GABRIEL FAURÉ, GUILLAUME LEKEU, FERNAND DE LA TOMBELLE, GUY ROPARTZ, CHARLES-MARIE WIDOR, LOUIGUY, ANDRÉ MESSAGER, REYNALDO HAHN

Galerij

Galerij

Bezetting
Bezetting

SopranoVÉRONIQUE GENS

ENSEMBLE I GIARDINI
VioolSHUICHI OKADA
VioolGUILLAUME CHILEMME
AltvioolLÉA HENNINO
Cello & artistieke leidingPAULINE BUET
Piano & artistieke leiding DAVID VIOLI

ConceptPALAZZETTO BRU ZANE

ProductieBRU ZANE FRANCECoproductieLA MONNAIE / DE MUNT

Data & tickets

Data & Tickets