De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Cyril Moreau
Dans

Room with a View
Rone X (La) Horde & Le Ballet National De Marseille

Inleiding
a kick in the face— Laurent Garnier

In een marmergroeve zijn machines bezig het gesteente te snijden en te polijsten. Op deze onwerkelijke plek, achter zijn eigen machines, Rone uitgestrekte elektronische en emotionele soundscapes uit voor een groep dansers.

Werken beeldhouwers met marmer om "de menselijke vorm te bevrijden uit het blok" (Michelangelo), dan dansen de performers van het Ballet National de Marseille om te ontsnappen aan de witte onbeweeglijkheid van de stenen, om menselijke contouren te geven aan een nakende catastrofe, en er de schoonheid van te overwegen.

(LA)HORDE, het collectief aan het hoofd van het Ballet National de Marseille, verkent met Room with a View de mogelijkheden van dans als een medium van protest en opstand. Deze productie is een blanco pagina, een naturalistische white cube, waarin met geluiden, lichamen en beelden wordt nagedacht over de veranderende plaats van de mensheid in de wereld.

Deze voorstelling maakt deel uit van Troika Dance
Data & tickets

 – 

Plaats

Théâtre National

Tarieven

Standaard: € 30
-30 / +65: € 25

Duur

70'

Galerij

Galerij

Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

Artistiek conceptRONE & (LA)HORDE MuziekRONE Mise-en-scène en choreografie(LA)HORDE - MARINE BRUTTI, JONATHAN DEBROUWER, ARTHUR HAREL

Met de dansers van het Ballet national de Marseille

Room with a View is een coproductie van de Munt, het Théâtre National Wallonie-Bruxelles en Charleroi Danse

Creatie op 5 maart 2020 in het kader van een opdracht van het Théâtre du Châtelet in overeenkomst met Décibels Production en InFiné.
Coproductie: Théâtre du Châtelet, Ballet national de Marseille en Grand Théâtre de Provence.