OPGELET! De aangekondigde staking van de NMBS zal het treinverkeer van 5 december (22u) tot 7 december (22u) ernstig verstoren. We vragen u om hiermee rekening te houden als u de komende dagen een van onze voorstellingen bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De Munt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventueel ongemak en het is bijgevolg ook niet mogelijk om uw tickets te ruilen of terug te betalen.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Opera & Family

Tzar Saltan
Irina Lankova & MM Academy

Inleiding

Er was eens …

Een klein landhuis in Rusland, op een koude winteravond. Niemand minder dan de tsaar komt er op bezoek, op zoek naar een geschikte echtgenote. Hij kiest de jongste van drie zussen, die hem al snel een zoon schenkt. Vol jaloezie smeden de twee oudste zussen van de nieuwe tsarina een plannetje om haar en haar kind, Gvidon, in zee te laten gooien. Moeder en zoon overleven echter, en komen terecht op een magisch eiland. Daar beleeft de jonge prins tal van avonturen: hij redt een prinses die in een zwaan is veranderd, ziet uit het niets een prachtige stad verschijnen en verandert zelfs in een hommel! Overrompeld door heel wat grote emoties – vreugde, woede, teleurstelling, liefde – leert hij gaandeweg één ding: te luisteren naar wat hij voelt.

Parallel aan onze productie van Het Sprookje van Tsaar Saltan bieden we voor kinderen vanaf 8 jaar en hun (groot)ouders dit heerlijke familie-Concertino aan. Een pianiste, een verteller en twee zangers van onze MM Academy brengen het oorspronkelijke verhaal van Poesjkin en de opera van Rimski-Korsakov samen. Een uur lang avontuur en muzikale betovering. 

Data & tickets

 – 

Plaats

Fioccozaal (Ateliers van de Munt)

Tarieven

Start ticketverkoop
9.6.2023

Duur

1:15

Taal

NL / FR

Leeftijdslimiet

8+

Data & tickets

Data & Tickets

Bezetting
Bezetting

Muzikale adaptatieIRINA LANKOVA TekstadaptatieALBAN VAN DER STRATEN ConceptIRINA LANKOVA, SÉGOLÈNE VAN DER STRATEN

PianoIRINA LANKOVA Verteller (FR)SÉGOLÈNE VAN DER STRATEN Verteller (NL)JONAS LEEMANS

Tsarevitch GvidonMAXIME MELNIK * Tsarevna Swan-BirdMARION BAUWENS **

* MM Laureate
** MM Soloist