De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Opera & Family, Librettolezing

De Stomme van Portici
Walpurgis & MM Academy

Inleiding

De Revolutie begon… in het theater!

Portici, 1638. Niet alleen de Vesuvius staat op uitbarsten. Masaniello ziet hoe de zoon van de tirannieke Spaanse onderkoning zijn doofstom zusje Fenella eerst verleidt en daarna koudweg dumpt. Het loos visserke wordt een boos visserke: tijd om het Spaanse juk voorgoed af te gooien. Aux armes, Napolitains!

Brussel, 1830. Niet alleen het vuurwerk ter ere van koning Willem I staat op ontploffen. In de Munt gaat het doek op voor een opera waarin een Napolitaanse visser het heft in eigen handen neemt. De stemming in de zaal wisselt al snel van ‘bourgeois’ naar ‘combat’: Aux armes, les Belges!

Bijna twee eeuwen later nemen Walpurgis en de zangers van de MM Academy het libretto van deze opera uit de kast, om er jong en oud op een nieuwe manier mee te laten kennismaken. Een vrolijke vivisectie van De Stomme van Portici, vol humor, spelplezier en muziek. Grand opéra, maar dan in ‘t klein!

Data & tickets

 – 

Plaats

Fioccozaal (Ateliers van de Munt)

Tarieven

€ 15

Leeftijdslimiet

14+

Galerij

Galerij

Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

Concept, bewerking en artistieke leidingJUDITH VINDEVOGEL

Spel (NL)LINDE CARRIJN, JANNE DESMET, JOHN NIYIBIZI, IVAN PECNIK, FIENE ZASADA Spel (FR)RAOUL COLLECTIF(LEÏLA CHAARANI, ROMAIN DAVID, JÉRÔME DE FALLOISE, ANNE-MARIE LOOP ET YAËL STEINMANN)ChantMARION BAUWENS* (Sopraan), TIMOTHY VERYSER** (tenor)Muzikale bewerking en accordeonSARA SALVÉRIUSTrompetANGEL CALVO PÉREZScenografieSTEF DEPOVERKostuumsCAROLINE WITTEMANSFranse vertalingBRIGITTE BRISBOIS

* MM Soloist
** MM Choir Academy

ProductieWALPURGIS
CoproductieDE MUNT