De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© p.stubbe/midjourney
Concert

Mozart Marathon
Alain Altinoglu

Inleiding

Het Symfonieorkest en Koor van de Munt sluiten het concertseizoen af met het mooiste van Mozart, onder leiding van Alain Altinoglu

 42,195 kilometer hardlopen of jezelf een middag lang overgeven aan het muzikale genie van Wolfgang Amadeus Mozart? De Munt kiest voor het laatste, met een concert vol koorwerken, ouvertures en concertaria’s die iedere andere componist de grootmeester mag benijden. 

Mozarts oeuvre vormde een hoeksteen van de programmering die Peter de Caluwe de voorbije twee decennia in de Munt heeft neergezet. Een concert dat de veelzijdigheid en niet-aflatende zeggingskracht van zijn partituren viert, was volgens de afzwaaiende intendant dan ook de enige mogelijke manier om dat tijdperk af te ronden. Daarvoor nodigt hij een keur aan gevestigde Mozartzangers uit: Lenneke Ruiten, Ilse Eerens, Andreas Wolf en Anicio Zorzi Giustiani. Samen met het Symfonieorkest en Koor van de Munt brengen ze onder leiding van Alain Altinoglu een rijk concertseizoen naar een adembenemende eindmeet. 

Stel zelf je flexibel concertabonnement samen met je vier favoriete symfonische producties (of meer) en je geniet naast 25% korting van een hele rits voordelen. Te koop vanaf 29 mei.

Data & tickets

29.6.2025 — 15:00

Plaats

De Munt

Tarieven

Start ticketverkoop 26.6.2024

Ticketprijzen van € 12 tot € 50
-30 jaar: € 10 / € 25
-15 jaar: Gratis (mits begeleid door een betalende volwassene)

Inleiding

Inleiding 45' voor aanvang

WOLFGANG AMADEUS MOZART
Ouvertures, koorwerken en concertaria’s

Data & tickets

Data

  • zon 29 juni 2025

    Tijd

    15:00

    Plaats

    De Munt

Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingALAIN ALTINOGLU KoorleiderEMMANUEL TRENQUE

SopranoLENNEKE RUITEN SopranoILSE EERENS TenoreANICIO ZORZI GIUSTIANI Basso-baritonoANDREAS WOLF

Symfonieorkest en koor van de Munt
Kooracademie van de Munt

ProductieDE MUNT