De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Partners en samenwerkingen

Nieuwe samenwerkingen en partnerschappen aangaan maakt integraal deel uit van de duurzaamheidsaanpak van de Munt.

  • In 2022 werd de Munt lid van het stuurcomité van het forum duurzaamheid van Opera Europa. Dat brengt professionals samen die betrokken zijn bij kwesties rond duurzame ontwikkeling.
  • Sinds 2019 maakt de Munt deel uit van het Collectif 17h25, samen met het Festival d’Aix-en-Provence, de Opéra de Paris, de Opéra de Lyon en het Théâtre du Châtelet. Bedoeling is om de duurzaamheidspraktijken van alle leden te versterken door te innoveren en op vlak van menselijke ervaring, financiële middelen en technische expertise de krachten te bundelen. Het collectief streeft er ook naar om zijn waarden in de culturele sector te promoten en de uitwisseling van best practices binnen die sector te bevorderen. Sinds mei 2021 staat de Munt in voor de coördinatie van het collectief.
  • In februari 2023 sloot de Munt zich aan bij de coalitie voor duurzame zakenreizen, een initiatief van de Bond Beter Leefmilieu. Het doel: goede praktijken delen en een eigen reisbeleid voor het theater uitstippelen tegen 2024 .
  • De Munt is lid van het Brusselse netwerk RAB/BKO en neemt deel aan de denkoefeningen over duurzaamheid in de artistieke sector. Ook van het Belgische netwerk voor duurzame ontwikkeling The Shift is de Munt lid.

Contact
Cécile le Van
c.levan@lamonnaie.be