OPGELET! De aangekondigde staking van de NMBS zal het treinverkeer van 5 december (22u) tot 7 december (22u) ernstig verstoren. We vragen u om hiermee rekening te houden als u de komende dagen een van onze voorstellingen bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De Munt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventueel ongemak en het is bijgevolg ook niet mogelijk om uw tickets te ruilen of terug te betalen.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

De Munt genomineerd voor heel wat International Opera Awards

Ons huis en onze producties maken kans op de gegeerde en gerenommeerde operaprijzen in de categorieën ‘Duurzaamheid’ en ‘Beste wereldpremière’ (The Time of Our Singing). Ook het artistieke team van Il trittico dingt mee naar een award.

De International Opera Awards zijn de belangrijkste internationale prijzen voor operaproducties en -huizen. In de lijst genomineerden van dit jaar is de Munt sterk vertegenwoordigd in verschillende categorieën. Zo maken we dankzij ons project Green Opera kans op een beeldje in de nieuwe categorie ‘Duurzaamheid’ en haalde The Time of our Singing de shortlist in de categorie ‘Beste wereldpremière’.

Verder waren de stemmers duidelijk ook onder de indruk van onze productie van Il trittico. Zowel regisseur Tobias Kratzer als scenograaf Rainer Sellmaier maken kans op een award, respectievelijk in de categorieën ‘Beste regisseur’ en ‘Beste ontwerper’.

Verder treffen we tussen de genomineerden heel wat leden uit de grote artistieke familie van de Munt aan. Zo concurreert Rosenkavalier-scenograaf Paolo Fantin met Rainer Sellmaier in de categorie ‘Beste ontwerper’. Stéphanie d’Oustrac, later dit jaar te gast in onze recitalreeks, kan zich tot ‘Beste zangeres’ kronen. En zowel MM Ambassador Enea Scala als onze aanstaande Jevgeni Onegin Stéphane Degout mikken op de titel van ‘Beste Zanger’.

Wie er uiteindelijk de beeldjes op zijn schouw mag plaatsen, weten we op 28 november. De prijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke avond in het Teatro Real in Madrid.