De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Julian Anderson/Millennium Images, UK
Live Filmed Opera

Is this the End? #1
Dead little Girl

Inleiding

De Munt start het nieuwe operaseizoen met een poprequiem van de Belgische componist Jean-Luc Fafchamps. Dit opdrachtwerk is een driedelig project op een libretto van Éric Brucher en kreeg de overkoepelende titel Is this the end? mee. Het eerste luik, Dead little girl, wordt in september voorgesteld als een een unieke mengvorm tussen opera, cinema en livemuziek. Het resultaat is een videoproductie, rechtstreeks uitgezonden vanuit de Muntschouwburg, die u niet in het theater kunt bijwonen, maar van bij u thuis via onze website bekijkt.

Een tienermeisje komt er vast te zitten in een limbo tussen leven en dood. Ze ontmoet er allerlei personages, “vertrekkende zielen”, die zich net als zij in een overgangstoestand bevinden. Het is een thematiek die door de coronacrisis, waarin zoveel mensen geen afscheid hebben kunnen nemen van een overleden vriend of familielid, een poignante actualiteit krijgt.

Regisseur Ingrid von Wantoch Rekowski voorziet deze “mis voor de halflevenden” van een onuitgegeven enscenering. Episodes die vooraf in het theater gefilmd worden, dialogeren er met een liveperformance door drie solisten, zeventien muzikanten van ons Symfonieorkest en achttien zangers van het Muntkoor.

Het onverwachte en tragische overlijden van dirigent Patrick Davin tijdens de repetities voor deze voorstelling heeft een diepe indruk achtergelaten op ons huis en op de internationale muziekwereld. We denken in het bijzonder aan zijn familie en naasten, evenals aan alle collega’s die hem kenden en de artiesten en Muntmedewerkers die nauw betrokken waren bij de voorbereiding van deze creatie. Na uitvoerig overleg en met inachtname van de emoties en wensen van alle betrokkenen, in de eerste plaats die van de familie, heeft de Munt besloten om de uitvoeringen van Is this the end?, waaraan Patrick zo veel energie en liefde heeft besteed, te laten doorgaan zoals gepland. Allen beschouwen deze voorstellingen als een hommage aan Patrick Davin. 

Downloads

Data & tickets

 – 

Plaats

www.demunt.be/nl/isthistheend

Duur

1u

Taal

Gezongen in het Engels, ondertiteling in het Nederlands en Frans

Tarieven

€ 10

Wereldcreatie

Ter nagedachtenis van Patrick Davin

Galerij

Galerij

Data & tickets

Data

 • zat 12 sept 2020

  Tijd

  20:00

  Plaats

  De Munt

 • zon 13 sept 2020

  Tijd

  15:00

  Plaats

  De Munt

Bezetting
Bezetting

A pop requiem in three parts by Jean-Luc Fafchamps
PART ONE : DEAD LITTLE GIRL

Libretto ÉRIC BRUCHER

Artistiek concept JEAN-LUC FAFCHAMPS, ERIC BRUCHER, INGRID VON WANTOCH REKOWSKI
Muzikale leiding PATRICK DAVIN, OURI BRONCHTI
Regie INGRID VON WANTOCH REKOWSKI
Filmrealisatie JEAN CLAUDE WOUTERS
Kostuums REGINE BECKER
Koorleider ALBERTO MORO

The Teenager SARAH DEFRISE
The Man AMAURY MASSION (LYLAC)
The Woman ALBANE CARRÈRE

Symfonieorkest van de Munt
Koor van de Munt
Kooracademie van de Munt o.l.v. Benoît Giaux

Productie DE MUNT / LA MONNAIE
Filmproductie HELIOX FILMS
Met de steun van ARS MUSICA EN LUCILIA CAESAR

In coproductie met Shelter Prod en Prospero MM Productions met de steun van Taxshelter.be en ING met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid